Kdo sestřelil malajsijský boeing nad východní Ukrajinou?

Kdo sestřelil malajsijský boeing nad východní Ukrajinou? Ukrajinská armáda nebo proruští separatisté?

Boeing 777 byl sestřelen 17. července 2014 nad oblastí ovládanou proruskými separatisty. Let MH17 letěl z Amsterodamu do Kuala Lumpur. Separatisté několik dní odmítali místo pádu letadla zpřístupnit. Čtyři dny trvalo, než vydali „černé skříňky“ letadla. Na palubě zahynulo 298 lidí (154 Holanďanů, 27 Australanů, 23 Malajsijců, 11 občanů Indonésie…).

Konečná zpráva nizozemských vyšetřovatelů
Malajsijský boeing MH17 sestřelila raketa Buk ruské výroby. Raketa byla odpálena z oblasti o velikosti 320 čtverečních kilometrů jižně od města Snižne. V týdnech předcházející zřícení boeingu bylo nad Donbasem sestřeleno 16 vojenských letadel a helikoptér. Výbuch okamžitě zabil 3 členy posádky v kokpitu a zbytek posádky. Cestující podle vyšetřovatelů zabila dekomprese, nedostatek kyslíku, extrémní zima, vzdušné proudy nebo létající předměty. Nelze vyloučit, že někteří pasažéři byli při vědomí během pádu, který trval 60 až 90 vteřin.

boeing

Vinu separatistů za sestřelní boingu přiznal ruský velvyslanec při OSN Čurkyn. Řekl:
„Separatisté z východní Ukrajiny si mysleli, že sestřelili vojenské letadlo. To byla chyba a když to tedy byla chyba, v tom případě se nejedná o teroristický čin“ (viz. video)

Vladimir Putin:
„Dnes se nad Ukrajinou stala strašná tragédie, bylo setřeleno civilní letadlo. To je naprosto nepřijatelné. Viník musí být potrestán!“ (viz. video)

Potrestal Putin separatisty? Ne.

Video: Kdo sestřelil malajsijský boeing nad východní Ukrajinou?

Komentáře k článku

  1. Od samého počátku je přece jasné, že vším stojí putinova zbraň a jeho příznivci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *




Doporučujeme

► Největší mešita? Obrovská mešita je v Moskvě! Koukněte na video.

► Víte, že SSSR prokazatělně spolupracoval s nacisty? Koukněte na fotky, videa.

► Jiří Dolejš (KSČM): komunismus není zločinný ani špatný. Pusťte si on-line video. Komunisti? Co slovo, to lež. Co čin, to zločin.

► Nulový státní dluh za vlády komunistů? Lež! Důkazy zde. Komunisti jsou lháři!