Putinova armáda internetových trollů a komentátorů

Putinova armáda internetových trollů a komentátorů šíří lži! Prokremelské weby a tzv. trollové šíří na internetu lživé zprávy, např. že Islámský stát vytvořila Amerika, budovy Světového obchodního centra zničila řízená demolice (američtí agenti) atd. Ruská propaganda též nehorázně lže o Ukrajině – ukrajinská vláda je vedena radikálními nacionalisty a fašisty, etnické menšiny čelí na Ukrajině pronásledování od fašistické vlády v Kyjevě, separatističtí vůdci na východní Ukrajině mají širokou podporu veřejnosti… Za těmito lživými zprávami stojí zločinec Vladimir Putin! Putinova propaganda je podobná nacistické!

Ludmila Savčuk dlouho skrývala svůj obličej a na internetu se objevovala pod falešným jménem. Je to fabrika internetových trolů* a komentátorů, říká bývalá pracovnice firmy, která zaplavuje ruskojazyčný internet putinovou propagandou.

Ludmila Savčuk dál říká:

„Gigantické množství lidí vytvářejí na internetu komentáře, posty, lajky, videa… Když tam pracujete, svoje pracovní zadání dostáváte na počítači a nevíte, kdo ho vydal a odkud přišlo. V pracovním zadání je napsáno jak a na co je potřeba udělat akcent, na jaký závěr je třeba zavést čtenáře, celkově je tam rozepsána vaše proplacená pozice k danému tématu. Lidé, kteří pracují jako trollové a komentátoři nemají žádné zábrany. Oni se skrývají za falešnými účty a jmény. Oni můžou říkat cokoliv, jedná se o čistý extrémismus, rozpalování nenávisti k jiným národům, etnickým skupinám apod. Vůbec žádná odpovědnost.“

Video: Putinova armáda internetových trollů a komentátorů

* Troll – v internetovém slangu to je anonymní účastník online diskusních fór, chatů, blogů apod. Troll zasílá záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi. Činnost trolla se nazývá trolling, trollování.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *




Doporučujeme

► Největší mešita? Obrovská mešita je v Moskvě! Koukněte na video.

► Víte, že SSSR prokazatělně spolupracoval s nacisty? Koukněte na fotky, videa.

► Jiří Dolejš (KSČM): komunismus není zločinný ani špatný. Pusťte si on-line video. Komunisti? Co slovo, to lež. Co čin, to zločin.

► Nulový státní dluh za vlády komunistů? Lež! Důkazy zde. Komunisti jsou lháři!